+ Dengan nama Allah +

Dan orang yang sabar kerana mencari keredhaan Tuhannya, mendirikan solat dan menafkahkan sebahagian rezeki yang Kami nafkahkan kepada mereka, secara sembunyi atau terang-terangan, serta menolak kejahatan dengan kebaikan, orang itulah yang mendapat tempat kesudahan yang baik.
Surah Ar-Rad : Ayat-22

Wednesday, July 1, 2009

Kenangan 1 Julai Yang Terindah

Sejuta penghargaan kepada semua yang telah mengingati, memberi ucapan dan menghantar doa.. moga Allah jua yang membalas segala keluhuran dan keikhlasan hati korang.. sayang sangat-sangat kat korang..

Korang telah membuat hidup ini kian bermakna.. membuatkan hati ini terasa nikmat indahnya ukhuwah kerana Allah.. Tuhan, aku cintakan mereka semua.. Kau pimpinlah hati kami agar tetap terus bersatu.. Kau hindari segala sengketa dan jauhi segala duka..

Tuhan, aku cintakan mereka semua.. Semoga hati-hati ini terus tabah, kuat dan teguh menghadapi setiap onak dan ranjau kehidupan, semoga hati-hati ini sentiasa bersatu saling menyayangi , semoga hati-hati ini cintakan-Mu melebihi segala apa yang ada di dunia ini..

Dari hati-hati mereka yang menyayangi untuk diri ini yang serba kekurangan:






Ya Allah...
Tiada lagi kata yang mampu aku luahkan..
Hanya airmata yang mengalir di pipi..
Menjadi bukti cintaku kepada mereka..
Sungguh aku sayang semuanya..
Jangan Kau palingkan hati kami..
Jangan Kau pudarkan rasa kasih antara kami..
Jangan Kau terbitkan rasa tersisih terpinggir dalam hati kami..

Ya Allah...
Lidah ku kelu. Penaku kaku.
Hanya Engkau, Aku dan Mereka yang tahu.
Indahnya ukhwah ini.

SAHABAT..
Sekali lagi terima kasih...
Juga kepada mereka yang bersusah payah menyiapkan video ini..
Terima kasih yang tidak terhingga akak ucapkan.
Moga Allah sentiasa menuntun hati kita..
Menunjuk jalan menuju bahagia yang abadi...

Wassalam.


p/s: edited 3 July 9.24 am, tukar utube part 02

10 comments:

UkhwAh said...

salam..

hadiah plg bermakna drp nisa yang sangat menyayangi dirimu =)

ALhamdulillah, penah lelahnya terbyar dengan kegembiraan drp kakak tersyg wlau tdk pernah diminta sbrang balasan, asalkan kakak tersayng gembira di hari bahagia..

so sweet!!

atul aminkan semua ucapan (doa) mereka semua..

may ALlah swt blees u =)

AhmadNizamuddin said...

Assalamu'alaikum.....

Selamat hari Lahir buat Kak Niza...

hehe...

da ke-berapa tuh, wa taktau maa...

ahakss...

indah dan hebatnya ukhwah antara kalian...

semoga Allah memberkati kesemua mod iLi... insyaallah..

Amiinn...

buat Kak Niza, meskipun kurang kenal buat diri den...

SEmoga Allah memberkati dan merahmati Kak Niza...

Alwez be hapiez...

wallahu a'lam...

Neo Rantissi said...

Selamat hari lahir buat mod iluvislam yg disegani ini! =) smg panjang umur dan murah rezki.

AsNiza said...

:: amin ya rabbal alamin..terima kasih juga tlg doa dan toling aminkan..^_^

haah sangat bermakna bg akak, dan atul juga sangat bernilai pada akak..

thanx ya, atul, nisa, semua moderator, semua krew, semua pengujung ili dan pengunjung blog, semua sahabat..terima kasih daun keladi..

::w'salam Ahmad Nizamuddin.. amin ya rabbal alamin.. terima kasih utk wish dan doa ya... hehe.. now dh kenal semua mod eh? keke.. akak pn ada gak yg baru first time tgk muka mod sbb video tu.. sebelum ni berkenal melalui tulisan dan suara bila meeting.. huhu

once again thanx yer.. ^_^

:: amin ya rabbal alamin.. terima kasih neo..moga2 doa kita semua dimakbulkan Ilahi.. insyaAllah

wann said...

knpa saya xde lam vdeo tu? nak jugak!! hak3

~ngade jap..hehe


may Allah bless us always~

.^_^.

~ aman shah ~ said...

happy bsday akak....
moga murah rezeki n panjang umur...
moga beroleh jemputan mkn nasi mnyk akak tahun ni ka~~
huhu
amin....

AsNiza said...

:: wann.. jom ar tukar team, baru ar leh masuk video, jom2!!! ^_^

:: aman.. amin.. kalau ada nnt akak anto kad yer.. tunggu naa~ hehehe

1jj4 1912 said...

salam kak niza..
"selamat hari Lahir sist!" [ agak terlewat wish..]

Terharu sama bila view video tuh, walaupun bukan untuk sy..hahah..
susah tu nak wak muvie tuh, even 9 minit, bleh sakit belakang masa nak ngedit nyer..

Salam perjuangan kak..Moga terus thabat dan istiqamah..moga sabar dan terus tabah dalam menghadapi hari-hari mendatang yang belum tahu bagaimana curamnya jeram masalah, dan hidup yang belum tahu betapa berlikunya sepanjang jalan ini dalam mencari dan menemui satu destinasi yang pasti..

>>Moga Ukhuwah ini akan terus berkekalan, hope juga dapat bersua muka dengan akk + seluruh krew2 ili yang disayangi<<

iqah_sfa said...

salam...

wah!!
hepi bufday kak Niza..

cayang kak Niza slalu..
saye suke kak Niza sbb kak Niza sebijik cam muallimah kesayangan saye kat sk0ol...

mmg rupe sebijik kak Niza..
mmg same...
ya ALLAH x sangka btol...

hepi bufday yg ke-27
smoga cpat b'temu jod0h..
amin...

sEeKeRZ said...

slmt hr lahir juge wat kak niza..
even xpnh nk tgr dlm forum tp sapekah yg xkenal same inche mod ini~
wee...