+ Dengan nama Allah +

Dan orang yang sabar kerana mencari keredhaan Tuhannya, mendirikan solat dan menafkahkan sebahagian rezeki yang Kami nafkahkan kepada mereka, secara sembunyi atau terang-terangan, serta menolak kejahatan dengan kebaikan, orang itulah yang mendapat tempat kesudahan yang baik.
Surah Ar-Rad : Ayat-22

Thursday, July 16, 2009

Impian Saya : Membuka Tadika/Taska

Assalamualaikum wbt..

Sahabat, kepada sesiapa yang sudi membantu, sila jangan segan-segan berikan pandangan anda yer... Saya berminat untuk membuka tadika/taska, namun saya mempunyai pengetahuan yang sifar mengenainya, tiada latar belakang mengenai pengajian awal kanak-kanak dan tiada panduan. Buat masa ini, saya sekadar meneroka laman web untuk mengumpul maklumat.

Antara laman web yang bermanfaat adalah laman berikut:

1- My Tadika

2- Rahsia Taska

Kepada sahabat sekalian, jika sudi membantu, silakan bantu yer.. saya perlukan bimbingan dan panduan. Apa pro dan contra, persediaan yang perlu ada, risiko yang bakal saya hadapi sebagai pengusaha tadika, dan sebagainya. Apa pula kebaikan dan keburukan membuka tadika, taska atau pusat jagaan? Apa bezanya antara tadika/taska dan pusat jagaan kanak-kanak. Tolong yer..

Terima kasih, moga Allah pula permudahkan urusan kalian. Amin..

4 comments:

Wal said...

makngah mesra kanak2.

weeee~

rerAma chUmey said...

tadika or taska?

if not mistaken..klu kurang 12..xyah amek lesen or kursus..
but klu lbeih kne amek la..

2 je..arisha taw..if de mklumat tmbhn sriha bg taw..

p/s:
if akk nk cri pkrja jge bbudak 2..arisha nk la..
suke2..
xpun kita jd rkn kongsi..
hehehe..

nUrUl HuDa... said...

akak,nnt nurul leh hntr anak2 nurul la yea...
hehehehe...
emm bgs juga impian akak tu,tapi nurul tak tahu nak bntu mcm mn...rsnye akak tak yah nak g kursus kot...jg bdk2 nie ibarat akak jaga anak sndri je la...
hehehehe...
penuh dgn kasih sayang.., :)

AsNiza said...

:: silap tu syawal..

yang betul is, kanak2 mesra akak, hehehe.. tak sama kan? lalala~

:: tk pasti lagi taska/tadika.. so far tengah kumpul info, kaji pro n con...

neway, thanx a lot arisha.. sayang arisha.. dh best dh nie, dah ada sorang pekerja, hehehe.. ^_^

:: waaa... dah ada sorang customer, kekeke.. cepat2 la kawen nurul, akak terima pelajar 4 thn ke atas, haha..anto anak nnt akak bg diskaun eh, fist customer yg booked nie, ^__^